Hae koiran nimellä:
Lyhytkarvainen Collie - Kesäkuva

Tervetuloa pitkä- ja lyhytkarvaisten collieiden tietokantaan!

Jokainen koiranomistaja haluaisi omistaa hyväluonteisen, rodunomaisen ja terveen koiran!

Koiranjalostus ei ole helppoa ja kasvattajat ovatkin vaikean tehtävän edessä, päämäärään pääsemiseksi tarvitaan tietoa. Koiranomistajat ovat avainasemassa, ja voivat vaikuttaa rodun tulevaisuuteen. Kun koirien terveystiedot ovat julkisia, voidaan perinnöllisten vikojen ja sairauksien ilmenemistä yrittää välttää.

Koiran terveys on kokonaisuus, joka koostuu paljosta muustakin, kuin niistä parista-kolmesta sairaudesta, jotka on asetettu rekisteröinnin ehdoksi, ja jotka löytyvät Kennelliiton jalostustietokannasta. Myös muista sairauksista tarvitaan tietoa - etenkin siksi että pitkällä tähtäimellä voidaan seurata rodun terveystilanteen kehitystä, ja mikäli aihetta ilmenee, eli jokin vika tai sairaus yleistyy, ryhdytään tarvittaviin toimiin sen leviämisen ehkäisemiseksi.

Tämän vuoksi apunamme on rotukohtainen tietokanta. Tietokantamme on erittäin helppokäyttöinen ja kätevä, ja odotettavissa on myös uusia auttavia ominaisuuksia, kuten kuvia, videolinkkejä, kattavasti erilaisia koe- ja testituloksia jne. Järjestelmämme mahdollistaa rodun tilanteen tarkkailun paremmin kuin mikään muu tällä hetkellä käytössä oleva vaihtoehto.

Koiranomistajilta ja kasvattajilta tarvitaan avointa ja rehellistä suhtautumista, jotta tiedot annetaan julki. Muutaman vuoden kuluessa käytössämme on hyvä apuväline, joka auttaa meitä kaikkia kohti yhteistä päämääräämme: yhä parempia ja terveempiä koiria!

Jokainen voi osallistua tämän tavoitteen saavuttamiseen omalla panostuksellaan.

Tervetuloa käyttämään Collikkaa!


Hakulomake
Tietojen ilmoituslomake
Tietojen ilmoituslomakkeella voit syöttää oman koirasi tiedot Collikkaan. Tietojen päivittymisessä saattaa kestää pari viikkoa, sillä jalostustoimikunta hyväksyy tiedot ennen niiden julkaisemista.
Hakulomake
Hakulomakkeet
Collikassa voit hakea koiria kahdella eri tavalla; joko tavallisella hakulomakkeella tai lomakkeella, joka hakee koirien sairaita sukulaisia.
Hakulomake
Lisätietoa
Collikassa on myös oma pieni info-osionsa, jossa kerrotaan collieille tyypillisistä sairauksista. Collikan käyttöehdot ja ohjeet -sivulta löydät lisätietoa Collikan toiminnasta.
Hakulomake
Palautetta? Ongelmia?
Palautetta Collikasta voit lähettää SCY:n foorumille.